Het netwerk voor persoonlijke ontwikkeling en gezondheid in Oegstgeest

| Workshop |
Reeds plaatsgevonden

Cranio Sacraal Yoga

Aangeboden door:
Yoga, meditatie, Cranio Sacraal Therapie Yoga, meditatie, Cranio Sacraal Therapie

Website
E-mail

Alle aanbieders
Cranio Sacraal Yoga | Yoga, meditatie, Cranio Sacraal Therapie
Aanbieder:
Yoga, meditatie, Cranio Sacraal Therapie Yoga, meditatie, Cranio Sacraal Therapie

Website
E-mail

Clusiushof| Cranio Sacraal Yoga is een yogavorm die de nadruk legt op het vrijmaken van het Cranio Sacrale Systeem (CSS). Contact maken met dit systeem is als een innerlijke reis die aan het zenuwstelsel een herinnering onthult van diepe relaxatie, vertrouwen en loslaten. In deze toestand kan het lichaam zichzelf helen, wordt de mogelijkheid gegeven om het verloren evenwicht te herstellen en weer zo natuurlijk mogelijk te bewegen.

Leer de rust en eenvoud van het Cranio Sacraal ritme kennen.

Het CSS kun je zien als de ademhaling van ons zenuwstelsel en van onze hersenen. Samen met het ademhalingssysteem en de bloedsomloop vormt het CSS een van de drie primaire levensfuncties.

Het CSS bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg met als bescherming een dik vlies gevuld met hersenvocht. Dit vlies (de duramater) wordt weer beschermd door de botten van de schedel (cranium) en de wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich het centrale zenuwstelsel. Diep in de hersenen is een pompsysteem om het hersenvocht te laten circuleren. Dit heeft een eigen ritme en is in het gehele lichaam te voelen als het eb en vloed van de zee.

Spanning wegnemen van membranen in het hoofd en ruggenmerg laat het hersenvocht vrij doorstromen. Onnatuurlijke barrières worden weggevaagd:

• Vermindert stress
• Versterkt het immuunsysteem
• Verhoogt vloeistof- en weefsel beweging
• Relaxeert het bindweefsel in het gehele lichaam
• Herstelt het autonome zenuwstelsel

Tijdens de workshop is er ruimte om vragen te stellen over Cranio Sacraal Therapie en yoga. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Indien mogelijk graag je eigen matje en meditatiekussen meenemen.

Graag van te voren opgeven via onderstaande aanmeldknop of telefonisch via 06-29248096.

Evenement heeft reeds plaatsgevonden...
Evenement-gegevens:
Datum: Do. 27 oktober 2016
Tijd: van 19:30 tot 21:30 uur
Locatie: Praktijk 'de Transparant'
Clusiushof 7a, Oegstgeest   (Kaart )
Prijs: € 20,00

Cranio Sacraal Yoga is ontwikkeld door Anneke van der Plas. Anneke is gecertificeerd Cranio Sacraal therapeut en yoga docente.