Het netwerk voor persoonlijke ontwikkeling en gezondheid in Oegstgeest

| Cursus | Oegstgeest |
Reeds plaatsgevonden

Mindfulnesstraining

Aangeboden door:
In de kern In de kern

Website
E-mail

Alle aanbieders
Mindfulnesstraining | In de kern
Aanbieder:
In de kern

Website
E-mail

In de Mindfulnesstraining leer je om aandachtiger in het leven te staan. De training is een werkzame methode om gezonder om te leren gaan met spanning en stress. Dit kan stress zijn veroorzaakt door werk, de combinatie van werk en privé, door (chronische) ziekte of pijn of door vermoeidheid. De training is ook geschikt als je geen specifieke stressklachten hebt, maar wel de wens om aandachtiger in het leven te staan en meer in het hier en nu te leven.

Mindfulnesstraining wordt ook wel aandachttraining genoemd. Aandacht kun je zien als een mentale spier die je kunt oefenen om meer ‘in het moment’ te zijn. Zo kun je met aandachtoefeningen Mindfulness ontwikkelen. In de Kern werkt met het officiële en door wetenschappelijk onderzoek ondersteunde Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-programma. Dit is een programma met vaste onderdelen en structuur dat al meer dan 30 jaar zijn effectiviteit heeft bewezen.

De training duurt 8 weken en we starten op woensdag 20 mei. De laatste bijeenkomst is op 8 juli. Elke week zijn er sessies van ±2,5 uur met steeds een ander thema. Ook is er een oefendag, in stilte.

De positieve effecten op stressklachten, vermoeidheid, chronische pijn, overspannenheid en burnout-verschijnselen zijn wetenschappelijk bewezen.

De trainer is in de hoogste categorie van de beroepsvereniging VMBN erkend en aangesloten bij het platform van Mindfulnesstrainers van het Centrum van Mindfulness in Amsterdam.

Datum: Wo. 20 mei 2015
Tijd: van 19:00 tot 21:30 uur
Locatie: Yogaruimte Rob van der Hoorn
Geversstraat 5
Oegstgeest
Prijs: € 495,- (10% early bird korting bij aanmelding voor 20 april)

Meer informatie:
marleen@indekern.info