Het netwerk voor persoonlijke ontwikkeling en gezondheid in Oegstgeest

| Cursus | Leiden |
Reeds plaatsgevonden

Leeg je rugzakje - heel je innerlijke kind

Aangeboden door:
Stap voor stap Stap voor stap

Website
E-mail

Alle aanbieders
Leeg je rugzakje - heel je innerlijke kind | Stap voor stap
Aanbieder:
Stap voor stap

Website
E-mail

Leeg je rugzakje en heel je innerlijke kind en ontdek de kracht van het kind in jezelf. Cursus van vijf avonden die als groep en individueel is te volgen.

Je bent geboren met een gevoel, een weten van 'heel-zijn'. Van het 'IK BEN'. Hierdoor ben je uniek; er is niemand zoals jij. Als kind ben je van nature ingesteld op liefde. Je hebt als kind lief op een manier die past bij je leeftijd. Voor een gezonde groei ben je afhankelijk geweest van iemand die je liefhad en onvoorwaardelijk accepteerde. Wanneer er niet van je gehouden wordt om jezelf, wordt je van je gevoel van 'Ik ben' afgesneden. Zo ontstaat het verwonde kind. (En omdat ouders/verzorgers, meesters en juffies zelf ook een verwond kind in zich dragen, is het een onmogelijke taak onvoorwaardelijk lief te hebben. Iedereen doet zijn of haar uiterste best in het begeleiden van kinderen: van schuld is geen sprake).

Dit zijn de verwondingen waardoor je je als volwassene niet compleet voelt. Dit laat zich zien doordat je het bijvoorbeeld moeilijk vindt je gevoelens te uiten, door verslavingen, lastige relaties, angst, depressieve gevoelens, te weinig zelfvertrouwen, fysieke klachten...

In vijf avonden gaan we aan de slag met ons eigen innerlijke kind. We maken een reis door onze kindertijd. Deze kindertijd heb ik opgedeeld in vijf delen. Je krijgt inzicht wat er speelde in deze periodes. Over ieder deel van je kindertijd doen we een TAT sessie: een heerlijke rustige manier om het gewonde kind in ons gerust te stellen en te helen. Het is extra fijn om dit in een groep te doen, omdat de groepsenergie de heling versterkt.

Verder zal ik, vrijblijvend, aanvullende tips geven om thuis toe te passen. Het is niet nodig om met elkaar te delen wat er gespeeld heeft in het verleden; het hoeft niet benoemd te worden.

Wat kan dit je opleveren:
- meer innerlijke rust;
- diepere verbinding met jezelf;
- meer vertrouwen in jezelf en de wereld;
- meer vreugde en plezier;
- acceptatie;
- meer zelfvertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering.

Deze cursus vindt plaats op 12 en 19 februari en 5, 12 en 19 maart.

Datum: Do. 12 februari 2015
Tijd: van 19:30 tot 21:00 uur (5 keer)
Locatie: Praktijk Stap voor stap
Maria Dermoutpad 2
Leiden
Prijs: € 95,-, inclusie koffie, thee en materiaal

Meer informatie:
stapvoorstap.info@gmail.com